Przykładowe menu okolicznościowe
Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu okolicznościowym. Poniżej prezentujemy potrawy, które mogą być zaserwowane na przyjęciu komunijnym.
Menu okolicznościowe
I Podanie
Rosół z gniazdkami kluseczek sypanymi zieleninką i marchewką.
De Volaie z frytkami.
Roladki Hetmańskie z karczku,kopytka.
Szuba Carska,warzywa grillowane.
Sakiewki Gerwazego z farszem pieczarkowo-porowym i pomidorami suszonymi,sos grzybowy,kluski ze szpinakiem.
Rolada z polędwiczki wieprzowej z farszem kurkowym w sosie grzybowym.
Nuggetsy dla dzieci.
Ziemniaki gotowane.
Surówki-dwa rodzaje.
Deser- lody z dodatkami
II Podanie
Barszczyk czerwony na zakwasie buraczanym z pasztecikiem (mięsny lub gfrzybowy)
Stek wieprzowy z mięsa mielonego z konfiturą z czerwonej cebuli na winie.
Roladki drobiowe ze szpinakiem,ziemniaczki talarki,sos serowy.
Szaszłyk drobiowy na ryżu.
Dorsz w panierce w sosie kurkowym.
Golonka na kapuście.
Warzywa na parze.
Tymbaliki drobiowe
Schabik po warszawsku
Galantyna drobiowa
Karczek z piklami
Sałatka gyros lub sałatka grecka
Mix sałat z grillowanym kurczakiem
Tortelini
Śledzik – bukiet smakowy lub ryba po grecku
Przysmaki polskiej kuchni na słodko
Serniczek z bezą
Jabłecznik
Ciasto dworskie
Biszkopt z owocami i galaretką
Serniczek z czekoladą
Ciasto wienieckie w czekoladzie
Pleśniak kujawski
Woda mineralna podawana w dzbankach z cytryną, soki, napoje gazowane, kawa, herbata
Dodatkowo proponujemy :
Fontanna czekoladowa
Beza Pawłowa i babeczki mascarpone
Stół wiejski
Udziec płonący
Stół rybny
Kurczak po staropolsku z nadzieniem
Kaczka faszerowana
Nowalijki (młoda kapusta, ziemniaki , kalafior)
Pstrąg faszerowany
Wariacje łososiowe: tarta z łososia, ruloniki z łososia czerwone lub zielone, babeczki z łososiem